torsdag 18 mars 2010

Finmiddagen den 24 februari

Onsdagen den 24 februari arrangerade Turism och Service en finmiddag för boende på internatet och inbjudna gäster. Syftet med arrangemanget var att kursdeltagarna skulle få en chans att testa på olika arbetsuppgifter i resturangmiljö, samt att få en förståelse för hur mycket resurser det går åt i form av tid och penger.

Vi hade haft två heldagar att förbereda oss på, så det var med en spänd förväntan vi släppte in gästerna exakt 18.00. Det bjöds på en suverän trerätters middag där temat på maten var lokalproducerad.

Gästenkäten visade att middagen blev mycket lyckad och helheten, med design, mat, underhållning och bemötande, värderades högt.

Här kommer lite bilder:



Kockarna förbereder pannacottan



Dukningen som gick i svart-vitt tema




Värdparet




Till förrätt blev det kallrökt lax med färskost




Maten serveras!



Kockarna lägger upp huvudrätten på tallrikar. Älgrostbiff med ugnstekta rotfrukter serverat med enbärsdoftande rödvinssås uppskattades av många.



Vit choklad pannacotta med hjortron



Johanna och Elisabeth framför musik